Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περ. 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Έχει σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς το νότο. Τα παράλιά της έχουν συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια. Το έδαφός της είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα. Οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ Corfu), από τις δύο κορυφές που φαίνονται, καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί. Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του Παντοκράτορας (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.).

Είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Μπαρμπάτι

Το Μπαρμπάτι είναι παραθαλάσσιος οικισμός της βορειοανατολικής Κέρκυρας. Απέχει 19 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού. Χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλου μήκους παραλία του, με ψιλό βότσαλο. Είναι μια από τις δημοφιλής παραλίες του νησιού, άρτια οργανωμένη και με εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία.
Το Μπαρμπάτι παρουσιάζει τουριστική ανάπτυξη. Γύρω από την παραλία αλλά και στον οικισμό έχουν κτιστεί ξενοδοχειακές μονάδες που ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών της περιοχής.